Saltar al contenido

Acupressuur heeft enkele positieve effecten op verschillende processen in het hele lichaam en heeft een krachtige invloed op uw pijnperceptie, welzijn en gevoelens van spanning. Maar ook op je hormonale balans, het concentratievermogen en de kwaliteit van je slaap.

Lees meer over elk afzonderlijk aspect van hoe de genezende effecten van onze functionele acupressuurmattenset u kunnen helpen uw levenskwaliteit te verbeteren:

Seit Jahrhunderten kommt die bewährte und heilende Wirkung der Akupunktur bzw. Akupressur (TCM - Traditionelle Chinesische Medizin) zum Einsatz. Bei der Akupressur werden spezielle Punkte am Körper stimuliert und die Selbstheilungskräfte Deines Körpers aktiviert.  Du wirst dank der Freisetzung von Endorphinen und Oxytocine (die sog. Glückshormone) wieder mehr Wohlbefinden und inneren Frieden spüren. Akupressur hat somit unzählige positive Auswirkungen auf eine Vielzahl von Vorgängen im gesamten Körper und starken Einfluss auf dein Schmerzempfinden, Wohlbefinden und Spannungsgefühle. Aber auch auf dein hormonelles Gleichgewicht, die Konzentrationsfähigkeit und deine Schlafqualität.

Erfahre mehr zu jedem einzelnen Aspekt, wie auch dir die heilsame Wirkung unserer funktionellen Akupressurprodukte zu einer verbesserten Lebensqualität verhelfen kann:

Pijn, spanning & blokkades

Houdingen die we aannemen in ons professionele leven of bij het doen van huishoudelijk werk, belasten ons lichaam. Er ontstaan spanningen, verkeerde posities en de daaruit voortvloeiende pijn en blokkades (bijv. het SI-gewrichtssyndroom, holle rug, cervicale wervelkolomsyndroom, thoracale wervelkolomsyndroom, enz.). Deze stresstoestanden hebben hulp nodig om ze te verlichten. Onze acupressuurmattenset drukt tijdens gebruik zachtjes op de noodzakelijke punten, waardoor de spier wordt "gedwongen" om los te laten en de spanning los te laten. De spiertrekkracht wordt verminderd en daarmee de pijn. De bewegingsvrijheid wordt ondersteund en uw algehele welzijn wordt verhoogd.

löse Verspannungen und lindere deine Schmerzen mit der CALM ELEPHANT Akupressurmatte

stress niveau

De effecten van negatieve stress (ook wel distress genoemd) op het lichaam en de daarmee gepaard gaande mentale belasting zijn verwoestend. Je voelt je machteloos, moe, overwerkt en gespannen. Spanningen, vooral in het nekgebied ("de last op mijn schouders dragen") zijn typische symptomen van deze vicieuze cirkel. Niet zelden ontwikkelt een langdurige periode van stress zich tot een burn-outsyndroom (ofwel negatieve gevoelens en angst). Acupressuur biedt je lichaam de mogelijkheid om stress te verminderen en een heerlijk gevoel van loslaten verspreidt zich. U kunt gemakkelijker ademen en uw batterijen opladen.

unser CALM ELEPHANT Akupressurmatten Set hilft gegen Stressbelastungssymptome

Hoofdpijn migraine

Gierende hoofdpijn en kloppende migraine zijn een grote last, ze beroven ons van onze kwaliteit van leven en beperken ons. Een oorzaak van deze aandoeningen is sterke spanning in het nek- en hoofdgebied. Dit is waar ons acupressuurkussen in het spel komt. De spikes drukken en ontspannen verschillende drukpunten op het hoofd en de nek zachtjes. De druk op en in het hoofd neemt af en je voelt je weer helderder en prettiger.

das CALM ELEPHANT Akupressur Set hilft bei Kopfschmerzen und Migräne

slaapproblemen

Je kunt niet in slaap vallen of de hele nacht doorslapen Je wordt de volgende ochtend uitgeput wakker, geen spoor van energie Door onze mattenset te gebruiken, vooral 's avonds voor het slapengaan, kan het lichaam afstand nemen van het dagelijks leven of andere stress . Je hele systeem wordt afgesloten en ontlast. Geen gedachtenmolen, geen ongewenst gepieker. Een soort computerreset. In slaap vallen zal veel gemakkelijker voor je zijn en je zult minder vaak onbedoeld wakker worden. De volgende ochtend kan je systeem weer opstarten en voel je hoe je energiereserves zijn aangevuld. De dag kan komen!n!

 

Verlies van concentratie en rusteloosheid

Wie kent het niet, je wilt een baan/taak doen of moet dringend iets leren voor school of je studie. Maar je hoofd kan niet helder denken of is helemaal leeg. Een ontspannen lichaam bevordert ontspannen gedachten. Daarom vergroot een sessie op onze acupressuurmat je concentratie- en prestatievermogen. Het ontlasten van uw systeem na een drukpuntmassage met onze CALM ELEPHANT acupressuurset geeft u nieuwe energie en helpt u te focussen.

Hilfe bei Konzentrationslosigkeit und Unruhezuständen

Pijnlijke spieren en spierkrampen

Spierpijn of spierkrampen worden veroorzaakt door overbelasting en een gebrek aan uitwisseling van zuurstof en voedingsstoffen in het weefsel. Deze worden veroorzaakt door een slechte houding, overmatig gebruik of sportieve activiteiten. Om regeneratie te bevorderen, stimuleert acupressuur de uitwisseling van zuurstof en voedingsstoffen door middel van drukpuntmassage op de getroffen gebieden. Je spieren kunnen sneller herstellen en herstellen en je bent binnen de kortste keren weer in actie. Onze acupressuurmattenset is daarom een prachtige aanvulling op je training, yogabeoefening of sporten in een club.

lindere Muskelkater und Muskelkrämpfe mit einer Session auf der CALM ELEPHANT Akupressurmatte

hormonale onevenwichtigheden

In verband met stress komen de hormonen cortisol en adrenaline vrij. Een overaanbod van deze hormonen belast ons lichaam enorm. Het bevordert spierzwakte, depressie en diabetes. Maar ook uitputting, angst en duizeligheid behoren tot de symptomen. Een heilzame behandeling met onze acupressuurmat bevordert het vrijkomen van endorfine, het zogenaamde "gelukshormoon". Het bevordert tevredenheid en welzijn en helpt je hormoonbalans meer in balans te brengen.

lindere Hormonstörungen mit der regelmäßigen Anwendung der CALM ELEPHANT Akupressurmatte

Indigestie en menstruatiekrampen

Menstruatieproblemen, maar ook obstipatie, prikkelbaredarmsyndroom of winderigheid. Allemaal lelijke en vaak vervelende symptomen van de inwendige organen in de buik die ons vertragen en pijn veroorzaken. De rust en ontspanning die acupressuur op uw overbelaste organen heeft, geeft ze de mogelijkheid om zonder verstoringen en dus zonder of met minder bijwerkingen voor u terug te keren naar hun eigenlijke functie.

Onze voetreflexzonemat is een perfecte aanvulling. Omdat onze organen verbonden zijn met gebieden onder onze voeten, heeft het stimuleren van onze voetzolen ook positieve effecten op de werking van je organen zoals de lever, nieren, darmen en baarmoeder.

Verdauungsbeschwerden & Menstruationsbeschwerden lindern mit Akupressur

Goed om te weten

Het is belangrijk dat je deze ervaringen de tijd geeft om hun effect te ontplooien. Hoe vaker u onze functionele CALM ELEPHANT acupressuurmattenset gebruikt, hoe meer u kunt vertrouwen op een betrouwbaar effect op uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Tijdens een toepassing met onze acupressuurmat raden we ook een rustige sfeer zonder storingen, gedimde verlichting en onze rustgevende CALM ELEPHANT ORIGINAL ontspanningsafspeellijst aan, die met zijn zachte geluiden bijdraagt aan een zorgeloos totaalpakket!